RAMD DOMINASI BOLA TAMPAR

RAMD

6 Disember 2010 – Pasukan Regimen Askar Melayu Diraja (RAMD) mendominasi acara berpasukan lelaki Kejohanan Bola Tampar Jemputan Piala Pendaftar Kali ke -3 USIM apabila meraih Johan dan Naib Johan kategori lelaki.

Kejohanan anjuran Pusat Sukan USIM itu telah diadakan di Kompleks Pusat Sukan USIM  dari 4 hingga 5 Disember 2010.  Sebanyak 19 pasukan dari luar menyertai kejohanan tahunan itu antaranya  Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD), Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM), KJLJD,  Majlis Perbandaran Kajang (MPKj), Universiti Teknologi Mara (UiTM), pasukan dari Sekolah Menegah Intergrasi Sabak Bernam dan beberapa pasukan dari kelab sekitar Lembah Kelang.

Kejohanan ini dibahagikan kepada 2 kategori, iaitu kategori Lelaki dan Wanita.

Sebanyak RM 5,380.00 hadiah keseluruhan wang tunai yang telah ditawarkan bagi kejohanan ini.

Johan kategori lelaki  telah  membawa pulang wang tunai RM 1,000.00 berserta Medal dan Piala Pusingan manakala Johan bagi kategori wanita membawa pulang hadiah wang tunai  RM 700.00 beserta Medal juga Piala Pusingan.

Kejohanan yang  tujuan  untuk mewujudkan persaingan yang sihat disampingkan mengeratkan ikatan silaturahim diantara semua pasukan yang terlibat. Edisi pertama kejohanan ini telah dimulakan pada tahun 2007, diikuti 2009, dan 2010.

Dimasa akan datang pihak penganjur berhasrat untuk meningkatkan tahap penyertaan dengan turut mempertandingkan beberapa kategori antaranya kategori bawah umur 18 tahun dan IPT.

Pemenang-pemenang adalah seperti yang berikut mengikut kategori :

Kategori Lelaki

Johan                 -              RAMD B – RM 1,000.00