PINGAT PERAK UNTUK PASUKAN BOLA TAMPAR LELAKI USIM SUKANUN 2015

USIM telah menghantar pasukan bola tampar lelaki ke kejohanan Sukan Badan Berkanun 2015 yang berlangsung pada 28 April hingga 3 Mei 2015 di Kota Kinabalu Sabah. Pasukan ini diwakili seramai 12 orang kakitangan dan diketuai oleh En. Hamran Husin sebagai ketua kontinjen.

Pasukan ini telah membuat persediaan latihan semenjak dari bulan Februari bagi memastikan para pemain kekal cergas dan meningkatkan prestasi permainan.

Pasukan USIM berada dalam kumpulan B bersama-sama dengan pasukan Universiti Malaysia Sabah dan Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara. Berjaya menjadi johan kumpulan dan seterusnya bertemu dengan pasukan FRIM di peringkat suku akhir. Selepas Berjaya menundukkan pasukan FRIM, Pasukan USIM Berjaya mengalahkan pasukan DBKL di peringkat separuh akhir.

Namun perjuangan pasukan USIM berakhir di peringkat akhir apabila tewas kepada pasukan MBSA dengan kiraan 1-3.